Een winkeleigenaar in North Delta heeft de Canadezen gered van het sturen van duizenden dollars naar Bitcoin ATM-zwendelaars.

Deze oplichterij is in het land in opkomst, omdat veel mensen zich niet bewust zijn van de Canadese wet.
Oplichters vallen steeds vaker inwoners van Canada lastig met veel Bitcoin ATM-zwendel, waarbij ze zich voordoen als bepaalde overheidsinstellingen om geld te stelen van nietsvermoedende mensen. Terwijl de wetshandhavingsinstanties op pad gaan om burgers te informeren/waarschuwen over de oplichting, leerden een Britse Columbia (B.C.) convenience store eigenaar, Ravi Patel, en zijn vrouw veel mensen te overtuigen van het sturen van duizenden dollars naar de oplichters via de Bitcoin ATM.

Canadezen verliezen duizenden in Bitcoin ATM-zwendelpraktijken
Patel werd op de hoogte gebracht van de stijgende Bitcoin ATM-zwendel door de lokale politie, die zich in de buurt bewoog om de bewoners, die mogelijk onbekend zijn met de Canadese wetten, te waarschuwen. De B.C. convenience store eigenaar ging nog een stapje verder door waarschuwingsborden te plaatsen over de zwendel op de Bitcoin ATM in zijn winkel. De waarschuwing was zowel in het Engels als in het Hindi geschreven, volgens het rapport.

Gerelateerde Posten

Wat gebeurt er met uw BTC na afloop van Bitcoin?
Bitcoin-prijsvoorspelling: Prijs terug boven de $19.000, gaat de rally door?
Bitcoin ETP: Zwitsers bedrijf lanceert gratis Bitcoin-ruilhandelsprodukten.
Slush Pool schrijft Reuters Bitcoin ATH-kop op BTC-blokketen in.

De winkeleigenaar vermeldde dat ze meer dan acht personen hadden tegengehouden om crypto-transfers naar de oplichters te maken. Volgens het rapport hebben ze onlangs een man ervan weerhouden om ongeveer $5.500 naar de oplichters over te maken via de Bitcoin-machine. Ook waren ze in staat om de transactie van een meisje met de oplichters te onderscheppen. Volgens hen had ze $7.000 en stuurde ze al $3.700 naar hen. „Mijn vrouw en ik haastten ons naar haar toe, pakten haar hand, en toen stopten we haar.“

De oplichters doen zich voor als een overheidsbedrijf om mensen te bedriegen…
Zoals gemeld, stellen de oplichters zich voor als Canadese overheidsagentschappen bij het bereiken van de potentiële slachtoffers. De oplichter zou beweren dat deze mensen een of ander ding in de steek lieten en hen ook vragen om een bepaald bedrag via de Bitcoin-automaat te sturen om het probleem te corrigeren. De politie maakte echter bekend dat de overheid via Bitcoin elke betaling of belasting van de bewoners zou eisen.

„De overheid eist geen enkele betaling in Bitcoin. Als een Canadese overheidsinstelling eist dat u uw rekeningen en belastingen in Bitcoin betaalt, dan is dat zeker een teken dat het een oplichterij is,“ zei Cris Leykauf, die de public affairs manager is van de politie van North Delta.