Bitcoin kommer att vara analogt med Amazon, Mark Cuban jämför krypto med Dot-Com-bubblan

Miljardinvestören Mark Cuban tror att Bitcoin kommer att vara analogt med Amazon i en jämförelse mellan kryptovalutor och Dot-Com-bubblan.

Mark Cuban är förmodligen en av de mest populära miljardärinvesterarna i världen. Liksom många kändisar tog han nyligen chansen att kommentera det aktuella läget för kryptovalutor och jämför Bitcoin Revolution och Ethereum med internetbubblan.

Den senaste tidens volatilitet i bitcoins pris överraskade många, även om analytiker och experter med tillräcklig erfarenhet har varnat för potentialen för en sådan korrigering under ett tag.

En av folket med en kändisliknande status att kommentera i gårsdagens nosedive var miljardärinvesteraren Mark Cuban.

I en Twitter-tråd sa han att kryptovalutor är ”precis som internetbubblan. EXAKT.“

Han vägde också in sina tankar om vissa tillgångar som Bitcoin och Ethereum. På tal om saken kommenterade kuban att han tror att ”BTC, ETH, några andra kommer att vara analoga med de som byggdes under dot-com-eran, överlevde bubblan som sprängde och blomstrade, som AMZN, eBay och Priceline. Många kommer inte. ”

Fällor och faror längs vägen

Medan kubanska verkar vara något övertygade om att de ledande kryptovalutorna kommer att segra och klara tidens test, tror han också att „många förmögenheter kommer att göras och försvinna, och vi får reda på vem som har magen till HODL och vem inte.“ Han har också talat gärna om säkring som en viktig nödvändighet för dem som vill göra det på lång sikt.

Investeraren tog också ett tag på människor som försöker rättfärdiga de aktuella priserna på kryptovalutor. Han sa att det är en efterfrågan-driven och att alla ”berättelser om förnedring, fiat, etc., bara är försäljningsplatser. Han drog slutsatsen att den „största försäljningsnivån är brist kontra efterfrågan.“

Men kubanska berörde också farorna med att utnyttja och betonade vikten av riskhantering.

Låt mig lägga till en sak: om du tar skulder som du inte har råd att betala tillbaka för att investera i krypto (eller aktier eller valutor), är du en dår och det finns en chans på 99 procent att du kommer att förlora ALLT. Personliga katastrofhistorier bygger på hävstångseffekt.

I själva verket, som CryptoPotato rapporterade igår, fanns det nästan 3 miljarder dollar likviderade positioner (både långa och korta) under en period på mindre än 24 timmar. Detta belyser bara hur överdrivet den nuvarande marknaden är.