Het lijkt erop dat er de afgelopen weken interessante tijden zijn geweest voor de crypto-markten. Met de toevallige flash-crashes die zich onlangs hebben voorgedaan, begint er ook een trend te ontstaan binnen de Bitcoin-futures-markt. Zoals het er nu voorstaat, geven de marktgegevens duidelijk een nieuw hoogtepunt aan als het gaat om geaggregeerde open belangstelling binnen de Bitcoin-futures-markt. Dit werd geregistreerd op 1 augustus 2020.

Enorme piek in de open belangstelling

The Block, een populair crypto-journaal, gaf een korte uitleg over de zaak. De gegevens die het Blok verstrekt tonen aan dat de totale totale open rente erin slaagde om een hoogte van $5.575 miljard te raken, die de vorige hoogte van alle tijden bedekte, die op 14 Februari, 2020, bij $5.369 miljard werd geregistreerd.

De open rente, in de context van de Bitcoin-futures, staat voor de totale waarde van de Bitcoin-futures-contracten die nog moeten worden vereffend. De informatie van het blok maakt duidelijk dat de totale openstaande rente in de Bitcoin-futures een catastrofale neusvleugel kreeg toen de COVID-19-pandemie in maart voor het eerst de wereld trof. Binnen de crypto-industrie wist de hele ruimte zichzelf in waarde te halveren en wordt nu „Zwarte Donderdag“ genoemd.

Vier grote spelers blijven sterk

Met de verstrekte gegevens is het duidelijk dat de zwaargewichten binnen de Bitcoin Futures-markt als volgt zijn: OKEx, BitMEX, CME en Huobi. Deze vier entiteiten blijven staan als de significante zwaargewichten binnen de Bitcoin Futures ruimte.

Vorige week nog gaf de Chicago Mercantile Exchange (CME) een rapport uit, waarin een nieuwe all-time-high voor haar Bitcoin Futures aanbod werd beschreven. De CME slaagde er in het bijzonder in om $724 miljoen aan openstaande rente te krijgen voor haar Bitcoin-futures-aanbiedingen die in contanten worden afgewikkeld.

De Crypto Flash-Crash

Het afgelopen weekend bleek een verontrustende tijd te zijn voor cryptohouders, omdat de crypto-markt in het algemeen een enorme piek in de volatiliteit zag. Dit was te wijten aan twee van de belangrijkste munten in de ruimte, Bitcoin en Ether, die binnen enkele minuten een flash-crash zagen.

Deze flash-crash vond plaats op het moment dat de activa een jaar lang een piek in waarde beleefden. Het eindresultaat was een beetje een ramp, aangezien veel cryptohandelaren volledig buiten de bewakingszone werden betrapt. Het resultaat van deze flash-crash was een liquidatie met een waarde van 1,33 miljard dollar. Deze crash heeft gevolgen gehad voor de cryptobeurzen, evenals voor zo’n 70.245 cryptohandelaren, waarbij een van de grootste liquidaties een waardeverlies van $10 miljoen heeft geleden.

Een van de meer opmerkelijke gebeurtenissen is dat de FTX beurs een systeemfout had in de stop-loss van een paar handelaren. Er moet echter worden opgemerkt dat FTX al bezig was om de handelaren te compenseren die hun stop-losses op onverklaarbare wijze hebben laten mislukken.