Bitcoin holder over $ 16.000 blant blandede følelser om sjansene for at høyder av høy tid dukker opp denne okseløpet.

Bitcoin (BTC) begynner en ny uke med aksjer som stiger og den amerikanske dollaren faller – alt mens du handler tilbake over $ 16.000. Hva er neste for prisaksjon?

Cointelegraph tar en titt på faktorene som kan forme hvordan Bitcoin beveger seg de neste dagene.

Aksjer nær all-time høyder mens USD synker

Ukens makromiljø føles noe annerledes enn sist – aksjene vinner, forsterket av en stor asiatisk handelsavtale, mens den amerikanske dollaren mister terreng.

I følge de siste dataene 16. november har den amerikanske dollarindeksen (DXY) falt den siste uken og nådde 92,58 fra høydepunktene 93,2 etter valget. Tradisjonelt beveger Bitcoin seg omvendt med DXY, og til tross for at dette forholdet ble mindre uttalt nylig, kan tunge trekk i begge retninger fortsatt påvirke BTC / USD.

Asiatiske aksjer ledet i mellomtiden mandag, med 15 nasjoner som signerte det etterlengtede Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP), som skulle redusere handelstollene med opptil 92% mellom dem.

Stemningen rant over til europeiske og amerikanske futures, med markeder som nå er på vei til rekordhøye nivåer over hele linja. Situasjonen er nysgjerrig kjent – etter krasj og påfølgende rebound tidligere i år, er markedene nok en gang kraftige til tross for den strammere snoren til koronavirusbegrensninger over hele verden.

Som Cointelegraph tidligere rapporterte, er kunstig innblanding fra sentralbanker fortsatt en viktig årsak til forbehold om aksjenes virkelige helse.

Ved å analysere status quo hevdet makroinvestor Dan Tapiero at pågående økonomisk politikk likevel vil hjelpe trygge havner, inkludert Bitcoin.

“Forvent flere likviditetsinjeksjoner fra sentralbankene. Kortsiktig økonomisk aktivitet vil avta igjen når forsiktighet kommer tilbake, ”twitret han.

“Ingen synspunkter på covid, bare på folks svar på det. Mkts vil bli godt støttet med #GOLD og #Bitcoin som fortsetter å dra nytte. ”

Bitcoin i 3. høyeste ukentlige avslutning

Bitcoins helgeprishandling har gjort det mulig for den å starte sin tredje beste uke i historien etter å ha forseglet en ukentlig lukking over det sentrale $ 15 890-området.

For det ukentlige diagrammet betyr dette at Bitcoin slo ytelsen fra forrige uke for å se sin tredje høyeste ukentlige avslutning på rekord søndag.

Bare to ukentlige stengninger har vært høyere, men analytikere fortsetter å diskutere om markedet vil forsøke å se dem på nytt.

Markedet er generelt i veiskille, ”oppsummerte Cointelegraph Markets-analytiker Michaël van de Poppe sent på søndag, da BTC / USD svevde rundt $ 15 850.

„Vi går under $ 15 500, og jeg antar at vi vil se en korreksjon på tvers av markeder med $ BTC til muligens $ 13 000 eller lavere.“
Tidligere sa handelsmann Tone Vays at han ville se på en topp rundt $ 17 000 eller $ 18 000.

„Jeg tror ikke dette nåværende presset vil føre oss til nye heltidspunkter,“ forutslo han i videoanalyse tidligere i uken.

“Jeg tror en topp kommer en gang i slutten av november eller andre halvdel av november; det kan trekke til begynnelsen av desember. ”

Institusjoner selger ikke

I tilfelle returnerte $ 16 000 dollar, med utgivelsestidsnivåer rundt $ 16 250 før Wall St. åpning.

Bort fra detaljhandel forblir institusjonelle investorer iøynefallende lang BTC, og ifølge statistikeren Willy Woo viser kapitalinnstrømningen det.

„Oppsett av weekendhandel: Å riste av seg noen tekniske data (4t RSI div, 8t TD9),“ sa han til Twitter-følgere lørdag.

“Grunnleggende kortsiktige og mellomlang sikt kjedelige, flere mynter hentet børser, flere brukere ankom. Kjøp dip-scenariet. ”
Woo refererte til det synkende antallet mynter som ble holdt på utvekslingsordrebøker, et fenomen som har markert den nylige prisgevinsten fra $ 11.000 og utover. I stedet for å spekulere, lager investorer mynter andre steder, noe som indikerer et ønske om å holde på lang sikt.